Logen

In veel logen (pH7 – pH14) zitten producten op basis van volledig afbreekbare stoffen , waaronder het natuurproduct chlorofyl. Chlorofyl is een 100% natuurlijke stof welke voorkomt in alle groene delen van planten, bomen, etc. Het is de stof die zorgt voor de fotosynthese, verder heeft chlorofyl de eigenschap om olie met water te koppelen. Elke plant bestaat voor een deel uit olie (denk aan plantaardige olie) en water. Nu is het zo dat water en olie zich niet met elkaar laten vermengen. Vul maar eens een glas voor de helft met water en voeg daar plantaardige olie aan toe. U zult zien dat het zich niet met elkaar vermengt en dat er zich twee lagen gaan vormen; de onderste laag is water (zwaarder dan olie) en de bovenste laag is olie.

Chlorofyl zorgt er echter voor dat, ondanks het feit dat de twee componenten (water en olie) zich niet binden, het ‘mengsel’ één geheel wordt. Dit betekent dat planten wel over de mogelijkheid beschikken om oliemoleculen aan watermoleculen te koppelen. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat het chlorofyl hier debet aan is; chlorofyl houdt namelijk van olie en water! Eenvoudig gezegd; de kop van water en de staart van olie. Door deze koppeling krijg je dus wel goede vermenging van beide componenten.

Op het gebied van reiniging is het ook noodzakelijk dat er een koppeling plaatsvindt tussen olie en water. Stelt u zich eens voor dat u een bepaald oppervlak wilt ontvetten. Wanneer u water spuit op een oppervlak dat vervuild is met olie zult u waterpareltjes op het olieoppervlak zien, het water vermengt zich immers niet met olie. Door toevoeging van chlorofyl aan de ontvetter vindt er dus wel een koppeling plaats tussen olie en water met als gevolg dat het oppervlak perfect schoon wordt. En wel op basis van natuurlijke ingrediënten.

Samengevat betekent dit; deze producten zijn biologisch, en passen volledig in het tijdperk waarin milieu en veiligheid centraal staan.