Zuren

Zuren zijn natuurlijke reinigers voor o.a. kalkafzetting, ijzeroxide, dierlijke vetten en urineaanslag.

Veel producten worden geproduceerd op basis van natuurlijke zuren, welke niet op chemische wijze zijn ontwikkeld, maar uit o.a. fermentatie van suikers (bacteriƫn die suiker omzetten in natuurlijke zuren).

Het basiszuur in veel producten is in wetenschappelijke kring al zeer lang bekend. Dit zuur wordt ook op natuurlijke wijze aangemaakt in de cellen van micro-organismen, in planten, dieren en zelfs in de mens zelf. Biotechnologie is , in het licht van de moderne ontwikkelingen, eigenlijk al in bepaalde vormen een zeer oud proces.

De tegenwoordige productie van dit zuur vindt nog steeds plaats op de manier zoals moeder natuur ons dat heeft geleerd en het is daarom een goed voorbeeld van een biotechnisch product.

  • het verwijderen van kalkaanslag
  • het verwijderen van dierlijke vetten en eiwitten
  • het verwijderen van urineaanslag
  • het verwijderen van ijzeroxide

Het oplossend vermogen van deze zuren is superieur en zelfs beter dan de synthetische, chemische, corrosieve en milieubelastende zuren zoals fosforzuur, zoutzuur, zwavelzuur, etc. Deze natuurlijke zuren werken ook kalkbindend, zodat de kalk in gesloten systemen niet meer in het systeem kan neerslaan.

Na het reinigen is het calciumzout wat overblijft niet milieubelastend en mag dus vrij geloosd worden. Sterker nog; puur calciumzout wordt in de farmacie gebruikt als elektrolyt in infuusoplossingen en in de levensmiddelenindustrie als voedingsadditief. Deze zuren worden gebruikt als voedingsadditief in bv. bier, roggebrood, yoghurt, etc.

Deze producten hebben een antimicrobiologisch effect, wat veroorzaakt wordt door enkele factoren:

  • verlaging van de pH-waarde (zuurgraad); hoe lager de pH, hoe groter het antimicrobiologisch effect
  • door het verwijderen van kalk verdwijnt ook de voedingsbodem voor bacteriĆ«n, aangezien kalk daarvoor een ideale voedingsbodem is

Deze natuurlijke zuren zijn antimicrobiologisch gezien 500 maal effectiever dan traditionele zuren zoals zoutzuur, fosforzuur en zwavelzuur.